top of page
IMG_0494_edited_edited.jpg

YIN YOGA
UDDANNELSE PÅ SYDSJÆLLAND

_B5A2164_edited.jpg
_B5A3167_edited_edited_edited.jpg

Drømmer du at om at fordybe dig i din yogapraksis og (videre)uddanne dig til yogalærer med speciale i Yin Yoga? Så er du meget velkommen på Sattvas Yin Yogalæreruddannelse.

 

Klassisk Yin Yoga er en dyb, langsom og meditativ praksis med stor effekt på både den fysiske krop, den energetiske krop, på tanker, følelser og på vores måde at være i kroppen - og i hverdagen - på. På denne uddannelse undersøger vi alt det og mere til. Glæd dig til at lære mere om blandt andet yin og yang, yogastillinger, kroppen, nervesystemet, sanserne, åndedrættet og pranayama, meridianer og chakraer, meditation og yoga nidra, yogahistorie og -filosofi, psykologi, sekvenseringsprincipper og undervisningsteknik. Igennem uddannelsen vil du opleve en masse kvalitetstid på yogamåtten - og lære selv at planlægge og undervise inspirerende yin yogaklasser.

Vi mødes en gang om måneden i naturskønne omgivelser i Halvmånehuset på Sydsjælland. Her er der to smukke yogasale, grønne udendørsområder, højt til himmelen og alt hvad vi skal bruge til vores yogapraksis. Imellem modulerne fortsætter vi studierne online på Sattvas kursistforum, som du har adgang til igennem hele uddannelsen.

 

Holdet i 2024 er allerede i fuld gang

Tilmeld dig interesselisten få og besked om kommende datoer her.

MN Signatur.png

Uddannelsens pris i 2024: 22.500,-

Kursusfee inkluderer alle lektioner, undervisningsmateriale, eksamination og certifikat samt adgang til vores fælles kursistforum igennem hele forløbet. Beløbet kan let og gebyrfrit opdeles i op til 10 rater.

Yoga6_edited.png

INDHOLD

Hos Sattva har vi igennem mere end et årti uddannet og videreuddannet inspirerende, kompetente YIN-yogalærere med noget på hjerte. Det gør vi selvfølgelig også i 2024. Undervisningen foregår på små hold i smukke omgivelser. Sammen skaber vi et trygt læringsrum med plads til den enkelte og fokus på det hjertevarme faglige fælleskab.

Uddannelsen består af 5 intensive moduler med hver sit fokus. Opdelingen i moduler giver dig tid til at fordøje og mulighed for at integrere din nye viden løbende. Vi har også lagt vægt på at skabe et sammenhængende og meningsfuldt forløb med en klar rød tråd fra modul til modul. Modulerne bygger derfor ovenpå hinanden, du tilmelder dig alle moduler samtidigt og vil møde de samme medstuderende igennem forløbet.

På modul 1 begynder vi rejsen ind i Yinland. Her lærer du om Yin Yogaens grundprincipper og arketypiske stillinger, og om hvordan Yin Yoga påvirker kroppens væv. Vi undersøger også, hvordan stillingerne kan tilpasses den enkelte, så tiden på yogamåtten bliver god og givende.

Vi går på opdagelse i nogle af de dybere dimensioner af Yin Yoga. For som du sikkert allerede har mærket, er Yin Yoga meget mere end bare stræk af kroppens væv. Men hvad er det egentlig, der sker i det indre landskab, når vi lukker øjnene, vender opmærksomheden indad og giver os hen til en yogastilling?

Du får også gode råd og værktøjer til at starte eller forstærke en meningsfuld Yin hjemmepraksis tilpasset dig og din hverdag - og en invitation til en gratis individuel session med fokus på netop din egen yogapraksis.

På modul 2 skal vi en tur i maskinrummet! For der ligger nemlig mange spændende overvejelser bag en gennemarbejdet Yin Yogaklasse. Nu lærer du at sætte stillingerne sammen til en sammenhængende yogaklasse med udgangspunkt i forskellige sekvenseringsprincipper. Vi analyserer også en lang række yogastillinger og øver os på at guide andre sikkert og meningsfuldt igennem deres oplevelser på yogamåtten. 

Allerede efter modul 2 kan du begynde at øve dig derhjemme med heldige prøvekaniner - eller dine egne yogaelever, hvis du allerede underviser.

På modul 3 spørger vi, hvad hjertet har på hjerte. Du lærer at arbejde med og formidle spændende temaer igennem en Yin Yogaklasse. Det er også på dette modul, at vi lærer mere om yogafilosofi, chakraer og nadier, om sanser og indre stilhed - og ikke mindst om hvordan vi faciliterer et trygt og potentielt transformerende rum for vores yogaelever.

 

På modul 4 bevæger vi  os dybere ind i de indre landskaber. Her lærer du at guide små minimeditationer og kropsskanninger og får en introduktion til Yoga Nidra. Du lærer nye værktøjer til at styrke den interoceptive sans, og vi undersøger de dybere aspekter af en af yogaens mest avancerede yogaøvelser: Savasana.

Vi vil også uddybe et tema fra tidligere: Hvorfor kan der dukke intense følelser op, når vi praktiserer yoga og meditation? Og hvordan håndterer vi det, når det sker? For at undersøge det nærmere, skal vi blandt andet studere meridianlære og yogafilosofiens syn på tanker, følelser og sind.

På modul 5 skal vi fejre hinanden, og du vil nu modtage dit velfortjente eksamensbevis! Men først skal alle sløjferne bindes, vigtige pointer genopfriskes og gruppens afsluttende yogaklasser undervises. Du vil også blive klædt godt på til den næste del af din yogarejse - nu som yogalærer med speciale i Yin Yoga.

På alle moduler vil vi lære noget nyt om kroppen, analysere yogastillinger, fordybe os i yogafilosofiske refleksioner, lave små undervisningsøvelser, opleve meditations- og åndedrætsøvelser og selvfølgelig tilbringe en masse kvalitetstid på yogamåtten.

bottom of page